hartholt_historie

Over Hartholt Olie

Al sinds 1927


Hartholt Olie is in 1927 begonnen als kruidenierszaak. Het bedrijf wordt generatie op generatie overgenomen en kan worden beschouwd als een hecht familiebedrijf. In 1992 wordt het eerste tankstation geopend. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot gerenommeerd tankstation met 7 locaties en zijn er 25 mensen werkzaam.

Onze historie

1927

Olchert Hartholt sr. heeft een kruidenierszaak aan de Stationsweg in Heino. Omdat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging combineert hij het met de verkoop van kolen, turf en cokes. Dit blijkt een schot in de roos en de verkoop floreert. In deze dagen werd alles nog met de bakfiets bij de klanten thuisgebracht.

1954

Elbrig Hartholt komt recht uit de schoolbanken in de zaak als bakfietsjongen. Hij begint met het rondbrengen van kolen naar klanten. Maar al snel maakt hij zich het reilen en zeilen van de zaak eigen.

 

1961

Elbrig Hartholt, zoon van, zet in 1961 de zaak voort samen met zijn toenmalige verloofde, zijn huidige vrouw. Hij verhuist van de Stationsweg naar de Bendijksweg. Hij laat de kruidenierszaak achter en neemt de kolen, turf en cokes mee. Deze ruilt hij langzaam in voor huisbrandolie, petroleum en gasolie. De vraag hiernaar groeit.

1971

Olchert Hartholt jr. zet zijn eerste stappen in de kolen. Hij wist op zeer jonge leeftijd al dat hij het bedrijf van zijn vader ooit zal overnemen.

 

 

 

1989

Olchert Hartholt jr. komt ook in de zaak werken. Hij leert van zijn vader de fijne kneepjes van het vak. Tenslotte is het de bedoeling dat hij later de zaak zal overnemen.

 

1992

Samen besluiten Elbrig en Olchert om in 1992 op bedrijventerrein Blankenfoort in Heino een tankstation te beginnen. De handel in huisbrandolie, petroleum en gasolie blijft ook voortbestaan. Elbrig Hartholt trekt zich steeds meer terug uit de zaak, maar blijft wel betrokken. Olchert jr. neemt het stokje van hem over. In de jaren erna worden er nog 4 tankstations geopend, Windesheim, Nieuw-Heeten, Lemele en Wesepe.

2016

Olchert is dagelijks aanwezig in het kantoor naast het tankstation. Vanuit hier wordt de dagelijkse besturing gevoerd. Hartholt Olie bestaat vandaag de dag uit 5 tankstations en een oliehandel. Inmiddels zijn er zo’n 25 mensen werkzaam, waaronder 2 chauffeurs en 1 vertegenwoordiger.